WhatsApp -ın 12 Gizli Özelliği

WhatsApp -ın 12 Gizli Özelliği

WhatsApp 2009’da doğdu ve şu anda dünyanın en meşgul anlık mesajlaşma servisi. Yıllar geçtikçe, Facebook’un sahip olduğu platform, dünya çapındaki milyonlarca kullanıcısını birbirine bağlamak için daha fazla araç entegre etmek için gelişti. Ancak, hepsi iyi bilinmemektedir.

Telcel, blogunda şu anda kullanabileceğiniz 12 gizli WhatsApp işlevinin bir listesini yayınladı.

WhatsApp -ın 12 Gizli Özelliği
WhatsApp -ın 12 Gizli Özelliği

WhatsApp’ın 12 gizli işlevi
1. WhatsApp’ta metin biçimini değiştirin

Kalın, italik veya üstü çizili olarak mesajlarınıza farklı bir niyet ekleyebilirsiniz. Metinden önce ve sonra birkaç karakter eklemeniz yeterlidir: * kalın * , _cursive_ ve ~ üstü çizili ~ .

2. Geçici mesajlar
Bu “kendi kendini imha eden” mesajlar, bir süre sonra kaybolan değerli bilgilerin korunmasına hizmet eder. Uygulamadaki en yenilerden biri olan bu işlevi kullanmak için şunları yapmalısınız:

Sohbet içindeki kişinin adına dokunun
Mesajlar seçeneğini seçin
Geçici Mesajlar anahtarını açın.
İlgili: WhatsApp’ın Yeni Gizlilik Politikasını Kabul Etmezseniz Ne Olur?

3. Mesajları vurgulayın
Elinize bir mesaj bırakmak ve sohbetler denizinde kaybolmamak ister misiniz? “Mesajları vurgula” işleviyle, üzerlerine basarak bir yıldızla işaretleyebilir ve onları bulmak için favori olarak bırakabilirsiniz.

4. Bir mesajın ne zaman okunduğunu nasıl öğrenebilirim?
Mesajınızın ne zaman okunduğunu bilmeniz mi gerekiyor? Tek yapmanız gereken üzerine basmak ve parmağınızı sola kaydırmak. Üç noktalı menüden Bilgi seçeneğini de seçebilirsiniz. Her iki durumda da, bir mesajın ne zaman gönderildiğini, alındığını ve okunduğunu göreceksiniz.

5. Fotoğrafları ve videoları kaydetmeyin
Cep telefonunuzun hafızasının size gönderdikleri fotoğraf ve videolara doymasından sıkıldıysanız, bunların WhatsApp’tan otomatik olarak indirilmesini engelleyebilirsiniz. Uygulamanın Ayarlar menüsüne gitmeniz ve Sohbetler’i seçmeniz yeterlidir. Orada, multimedya dosyalarının görünürlüğü seçeneğini devre dışı bırakmanız yeterlidir.

6. Son WhatsApp bağlantınızı kapatın
İnsanların en son ne zaman bağlandığınızı bilmesini istemiyorsanız, WhatsApp size bu bilgileri devre dışı bırakma seçeneği sunar. Bunun için Ayarlar menüsünü açmalı, Hesap’ı ve ardından Son Görülmeyi devre dışı bırakmak için Gizlilik’i seçmelisiniz. Ayrıca tüm kişileriniz arasından seçim yapabilir veya sadece birkaçını seçebilirsiniz. Güvenlik nedenleriyle son bağlantınızın ne zaman olduğunu bilen en az bir kişiyle iletişim kurmanın her zaman iyi olduğunu unutmayın.

7. Bir konuşmayı “okunmadı” olarak işaretleyin
Birine cevap vermeyi unutmak istemiyorsanız, sohbete birkaç saniye tıklamanız ve “Okunmadı olarak işaretle” seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

8. Favori kişinizin kim olduğunu bilin
Bu araçla, en çok hangi kişilerle etkileşim kurduğunuzu öğrenebileceksiniz. Ayrıca dahili depolamanızı yönetmenize olanak tanır. Ayarlar , ardından Depolama verileri ve son olarak Depolama kullanımı girmeniz yeterlidir.

9. Sesleri göndermeden önce dinleyin
Sesiniz konusunda rahat değilseniz, sesleri göndermeden önce inceleyebilirsiniz. Bu hile, sesi kaydetmeye başladığınızda ve durdurmak istediğinizde kayıt düğmesine basarken hemen uygulamadan çıktığınızda elde edilir. Görüşmeye tekrar girdiğinizde, sesin korunduğunu ve onu dinleyebileceğinizi, gönderebileceğinizi veya silebileceğinizi göreceksiniz.

10. Kişiselleştirilmiş bildirimler
Bu, kişiselleştirilmiş tonlar sayesinde size WhatsApp mesajlarını tam olarak kimin gönderdiğini bilmek için harika bir seçenektir. Yapmanız gereken, söz konusu sohbete gitmek, ismine tıklamak ve “Kişiselleştirilmiş ton” seçeneğini aramak ve en çok beğendiğinizi seçmek.

11. Özel arka planlar
Ayrıca her sohbete bir tane ayarlamak için para. Özel bir görüntü ile veya karanlık veya aydınlık mod için WhatsApp’ın içerdiği olanlarla olabilir.

Bunu yapmak için Ayarlar menüsüne, ardından Sohbetler’e gidip Duvar Kağıdı seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Burada mevcut tüm görüntüleri bulacaksınız ve ekranınızın parlaklığını ayarlayabilirsiniz.

İlgili: WhatsApp: 2021’de Anında Mesajlaşma Uygulamasına Gelen 6 Büyük Değişiklik

12. WhatsApp beta test kullanıcısı olun
Uygulama tarafından yayınlanan yeni işlevleri ilk test edenlerden biri olmak için bir beta test kullanıcısı olmak ilginizi çekebilir. Bu bağlantıya tıklamanız ve tüm talimatları izlemeniz yeterlidir.